Borta i Stockholm – eller En del av slutet

Bild för Niklas Olin

 Paul Olin kom, såg och segrade som en annan Morientes. Folket på Stockholms gator jagade autografer och slängde trosor, f’låt rosor, på Talle.

Efter 30 år i fotbollens finrum är debatten om FCFC:s morgondag mera yr än någonsin tidigare. Kanske var det tidsskillnaden, kanske tidsvattnet, men anteckningarna från Hjärnsvulstens framtidsseminarium på Sverigebåten är synnerligen efterblivna. Bortamatchen mot Matroserna? Slutade givetvis i seger.

Båtfolket–FCFC 1-5 (1-2)
Målgörare: Åtminstone Beni gjorde ett och så Gunnerman.

Det må då sägas att inte allt vatten under bron hade flyt när Effcee packade resväskorna inför ännu en sällskapsresa. Vanligtvis pålitliga kuggar som Ringjocke och Komorakis beviljades inte visum, eller var det tandborsten och utresetillståndet som saknades, och därmed var startelvan direkt decimerad. Hur fasiken skulle resten av soporna klara en match i Stockholm på Djurgårdens IP mot det säkerligen taggade Båtfolket? Med tur, och skicklighet som bara tre årtionden i korpfotbollens mörkaste divisioner kan ge.

Här nedan följer Coach B:s och General Olins mer eller mindre slarviga anteckningar från händelsernas mittpunkt. Näin kansa taisteli.

Natt 1

På sergeant Panelius enträgna order infann sig hela den onyktra och oseriösa slurven till skeppets italienska krog. Salig var röran när det beställdes rött, vitt, kött, fisk, pasta, pesto, pommac och cognac. Eller något ditåt. Gunder tog både det röda och vita vinet haltuun (till skillnad från bollen då) medan Kapten Morgan lusläste alla listor han kunde hitta trots att glasögonen blivit i Michas commodorhytt, som egentligen inte var en commodorhytt utan en helt annan hytt.

 Petteri och Ruffe vaktar taxfreedörren, eller Mummotunneli som den skattefria landgången också heter.

Inte blev det bättre när arrangören tyckte att det kändes lämpligt att yttra ”painetaan kakkoseen” åt servitrisan. Stackars kvinna, hon såg inte ut att vara van vid sådant språk. Att inte heller Porin Ässät klarat sig denna kväll då de gästades av Tampesters Tappra Tappars framkom även det med all önskvärd tydlighet. Det kan vara läge att här, mitt i middagsbordet, konstatera att inget blev oklart. Inte över huvudtaget.

Maten var så utsökt, sällskapet likaså, att ingen märkte att de två juniorerna, med Ronja i spetsen saknades.

En iakttagelse som inte höll streck följande kväll. Då allt det italienska var klart under tjo och tjim delade Kapten M på notan med bara den pondus och auktoritet som han kan. Ytterst kristligt. Alla betalade lika mycket oberoende vad man beställt utom de som betalade mera. För så lär man ska göra på andra ställen också. Därefter var det dags för nattshowen eller midnattshowen som den också kallas. Denna gång höll underhållarna från Sydafrika en sällsynt låg klass. Buskis och myötähäpeä var ord som nämndes. Inte blev det bättre av att en blondin började skrika, gråta och svära. Under dessa timmar var det mycket som förblev dimmigt men så plötsligt blixtrade allting till. Det var Gunnermans fotoblixt som slog ner på dansgolvet. Inget kunde dock rubba Petteris lugna output eller Ruifsons ivriga berättelser.

Det hela slutade med att alla sov några timmar.

 Ruffe visar movesen. Ingen minns om han verkligen slängde sig eller endast lyfte lite på påkarna.

Taul anlände med flyg, vilket noteras. Snabb palaver i Siljaterminalen och in i taxin. Taul åkte karaoketaxi. Möjligtvis fanns Gunnar i samma bil. Vi andra körde via nöjesparken men alal anlände samtidigt till ”Djuran”. Där var ett perkeles liv för transfermarknaden hade precis öppnat. De ramlade in potentiella spelarer genom alla fönster och dörrar. Pädä fotograferade samtliga. 15 euro bilden plus postkostnader. Ruffe uppvärmning går ej att beskriva med ord så därför fotograferades även den. Somliga andra passade på med en runda golf, petade sig i näsan eller drack öl. Några gjorde allt.

Faxen gick het. Inkommande var bland annat laguppställningar, olika användarhandböcker, taktiska kartor och travtips. Tränaren för dagen Morris mångsysslade. Till slut läste han upp startelvan. Alla var med. Huh, tur. Gunnar var i sämst skick. Eller bäst. Ändå sprang han mest. Inte bäst utan mest. I andra halvlek när matchen verkligen stod och vägde i situationen 1–4 hade Gunnerman en liten spya på gång som dock annullerades.

 Gunnar har det lite tufft.

Motståndarna var på plats, det var lagom både vad gäller bredd och omfång samt spelade tidvis Brutal Footy. Beni diggade. Till den här matchen hade FCFC förstärkts med skickliga utlänningar. Lagledningen har skickat klistermärken som tack.

 Alla dårarnas Moderskepp. Notera nöjesparken i bakgrunden.

Alla duschade inte efter matchen men de flesta nog. I foajén kunde amatörerna köpa svensk pilsner. Proffsen hade släpat från båten flera backar stark kalja. Det gick inte att reda ut vad fan det var som pågick så vi tog taxin tillbaka till hamnen, den här gången till Finlandsfärjan. Förbryllande eiks vaan?  

Natt 2

Efter ett extremt yrt framtidsseminarium i commodorhytten var det dags för vinbar och nattklubb. Vinbaren vann vad gäller antal fc-gäster men Petteri, Tommy och Beni tyckte att nattklubben var trendigare trots att programmet var lika uselt som föregående kväll.

 Framtidsseminarium på Finlandiafärjan. Rutpapper är det nya!

Att Talle hade joinat gänget märktes ingenstans eftersom framtidsseminariet tröttade ut honom till den grad att han somnade i Michas dubbelsäng i hopp om ett … hm… sexuellt samlag senare på natten?

Envisa rykten gav dock vid handen att Palle blev utan.

I nattklubben undgick ingenting den trygga trions hökögon och det konstaterades att en äldre herre hade sällskap av en färgad prostituerad. Herrarnas koncentration stördes dock av Ronja som hade mycket att förklara. Detta scenario fortsatte sedan på tolfte däck där Micha med bestämdhet i rösten kungjorde att discot (enligt Ronja används inte den benämningen mera) skulle stänga först klockan fem. Något han fick uppleva ensam eftersom den trygga trion sov sött den tiden. En tid då även alla andra effceare sov. Så gick det till, tro det den som vill.

 Minuterna innan Taul somnade.

Under FC´s framtidsseminarium på båten tillbaka från Sverige diskuterades det och bestämdes följande:

I och med 30 jämna år är det igen dags att fundera om man vill fortsätta med FC eller ej. 

– Jag är själv kritisk mot att fortsätta som tidigare. Jag tycker att vi skall ha minimi 20 aktiva spelare på listan före jul för att nästa säsong inte skall bli jobbig/ förnedrande/ främliongslegionär. Jag tror också att detta inte kommer att lyckas så därför kommer jag inte att fortsätta aktivt spel nästa år. Om ni andra vill fortsätta kan jag sköta byråkratin men ihopsamlandet av laget till varje match får någon annan bli ansvarig för.

Samtidigt meddelade också Beni och Morris att de slutar.

– Det betyder att det då finns 16 aktiva spelare kvar, varav vissa detta år, typ Riku och Oliver, spelat mycket sparsamt. Därför gäller det nu för alla som vill fortsätta att aktivt ragga nya spelare till truppen.

Oscar meddelade att han har par kompisar som är intresserade och på Nimenhuuto finns också bl.a. Janne G och Thomppi som figurerat i leden. Det viktiga är dock att få nya spelare att förbinda sig till ett visst engagemang, med licens och betald medlemsavgift.

För att göra FCFC attraktivare behövs också aktivitet utöver matcherna och det sociala.

– Jag och Tommy kommer därför att aktivt försöka fixa en träningstur under vinterhalvåret för att hålla igång och locka nya FC.are. Detta kommer att innebära en träningsavgift eftersom kassan efter 30-års jubileet står tom.

 Med all smuts i backspegeln vore det jäkligt synd att sluta nu?

En deadline för beslut om fortsättningen behövs också eftersom vi annars automatiskt fortsätter som medlemmar i SPL, 350 e, och sedan förutses delta i serien med en serieavgift på ca. 600 e. Denna deadline tycker jag kunde vara utgången av november månad.

– Detta om detta, tills dess får de av er som inte anmält IN eller OUT till 30-års jubileet förhoppningsvis tummen ur reven och bemödar sig om att med några klickar meddela om de deltar eller ej, underlättar planering och ekonomin.

Nästa match är lördagen 25.10 på Bollis. 

PS. Flera bilder hittar du här, KLICKA!

Kommentarer

Bild för Tommy Pohjola

Det var fräscht med Mr Morgan som Tränare! Han talade väl och använde alla bokstäver. Dessutom såg det bra ut. Och vi lirade som änglar. Eller fyllkajor. Kan vara samma sak, vem vet. Coach Morris har 100 i segerprocent!