Äntligen!

Bild för Paul Olin

När Tommen flögs in från Aferika blev det seger direkt. FOTO: Jocke Ring

En halvlek var nog när FCFC äntligen lirade brallorna av motståndaren. Nu är allt förlåtet, eller som coach B. uttrycker det – ”bästa säsongstarten det här året.” 

FCFC - HePuLi 3-1 (3-0)
Mål: Oli, Heikki, Tommy Varning: Europa

Ett av de välkändaste faktumen denna fotbollssäsong är ju att FC inlett sämre än på mannaminne. Efter en rätt ok pre season har vi nått fucking rock bottom med idel förluster och riktigt krattigt spel. En annan illa dold hemlighet på den internationella fotbollsscenen är att Coach B har börjat sitta väldigt löst på sin tränartron. Efter förra matchen fick han en ukas från högt håll. Mycket högt. Om att lägga om strategin eller så…

Goda råd var dyra. Men som alltid hade den sluga jäveln ännu ett märkt kort i den rödsvarta skjortan.

Dagen till ära spelade vi med formationen 3-5-2. Vågat med vårt åldersstigna lag. Och utan ungdomarna på plats slängde Beni upp duon Tommy-Nicke på topp. Oops kanske någon skulle ha sagt. Men, som vanligt, visste Big B vad han gör.

Dagen till ära gjorde också Kenya-Tommen en blixtvisit, vilket gjorde en var glad och inspirerad. Och inspirerat spelade vi genast från start. Ända från topp till försvar var det rörligt och fysiskt och det bet på motståndarna, som kanske inte är sexans bästa lag men det oaktat spelade vi säsongens bästa fotboll. Vi vann luftbollarna med vårt utökade mittfält, det nedbantade försvaret spelade med stort hjärta och i anfallet bjöds det på mycket spring och särskilt lillbrorsan använde fysiken föredömligt och skapade lägen.

Effceekontoret har arbetat dag och natt med fax, hörapparater och voodoo för att få Tommen till Tali. Det lyckades, till slut.

Med den afrikanska gladfotbollen i ryggen delade sedan Nysä en kalasmacka åt Oli som via målvakten pangade in ettan! Och då släppte fördämningarna. FC-dominansen fortsatte. Efter en snygg hörna av Beni skarvade Oli med bakflinten över försvaret till Nicke som pangade på volley rakt på en Hepulit, bollen letade sig ut till Heikki som lade fötterna upp emot skyn och på ännu en underbar volley satte lädret på nytt i nät. Helt sanslöst mål!

HePuLi lät vi inte alls komma med i matchen efter det heller. Och när de någon gång stack upp så skötte Rufelinho målgården på ett säkert vis.
Nickes force fortsatte, han slet sig loss på vänsterkanten, passade Heikki som direkt gav vidare åt Beni som säkert tog ner och delade ut åt Tommy som fick fri passage och satte bollen i kassen för tredje gången. Proppen hade lossnat.

Försvaret med Wilhelm-Robban-Europa spelade föredömligt och öste bort det mesta. Chrisse spelade sin bästa match för denna vår, men vad vore en äkta FC-dust utan att vår gode kålsupare skulle få hjärnsläpp en gång. En lös boll kom mot Ruffe, som högt kungjorde att han fixar den, vilket han också gjorde men det oaktat tyckte Chrischan att han skulle saxa en motståndare strax utanför målområdet. Ett gult kort och ett farligt läge för motståndarna var resultatet. Som tur bommade de frisparken.

I halvtid gick jag och fyllde vattenflaskan så jag hörde inte vad den store tränaren (jag är inte ironisk, hans strategi funkade ju till 100 %) sade, men det var säkert kloka ord.

När andra dricker kalja i pausen blåser Petteri upp ballonger. Livet är en fest i FCFC.

Men de var inte så lätta att följa i andra halvlek. Nu var vi redan trötta och spelet gled över till de röda (vi var blå denna gång). Det blev ganska mycket tjongande och stångande, men småningom vände vi tillbaka med äkta FC-slit. Både Mischa och Janne kämpade föredömligt, Mischa blev andra halvleks man of the match med sin attityd.

Tyvärr kom HePuLi då och då till lägen och ett av dem räddade Ruffe riktigt fint i nedre hörnet. Ett annat hade han dock ingen chans på. Det är för övrigt ganska svårt att rädda när man ser att anfallaren är kilometervis i offside och väntar på visslan. Men den kom inte och läget var snabbt lite mer prekärt. Men trots en viss press mot slutet höll vi ställningarna på ett vackert sätt och kunde till slut kvittera våra första poäng för denna säsong. Tre stycken dessutom.

Effcee faxen faxar dygnet runt. Fittit viktiga ärenden och till exempel smörblommor.

För att använda en FC-klycha: nästa match är helt fittigt snart, redan på måndag, och den är dessutom helt sjukt viktig för motståndarna är Zoom och dem vill vi verkligen knysa nästa trepoängare av. Kenya-Tommen är inte med oss då och vi spelar igen i rött men med Coach Bennos taktik i ryggen och lite fan och anamma skall vi väl fixa det!

- Ihågkommet och nedtecknat av Taul the Takoja