Det är över när det är över

Bild för Tommy Pohjola

 Risbastu är lite att ta i för FCFC spelade bra. Men förlust blev det ändå.

FCFC gjorde säsongens kanske bästa match i Britas utan att ta poäng. Därmed får jubileumsåret en spännande höstavslutning. 

AFC EMU-FCFC 2-1 (1-1)
Mål: Alex

Av ligatabellen framgick att en futtig trepoängsseger skulle lyfta Effcee från bottenskiktet mot det ständiga målet att gå direkt upp i fyran. Och de där poängen fanns att t i Britas, som evenemanget till ära uppdaterat gruset till konstgräs. Effcees A-lag rann in på banan från buskarna och varhelst meskalinlabbet nu hade satts att puttra inför midsommarhelgen. På uppvärmningen spelades det xylofon och kastades kortvuxna människor. Samtidigt visade lagledningen prov på mental styrka. Här skulle det liras gladfotboll genom uppställningen 3-5-2. Och det började bra.

Med rödsvarta glasögon på näsan och utgående från ett givet tolkningsföreträde kan man säga att FCFC var det spelförande laget i inledningen. Det kämpades och väsnades som under glansdagarna men glidtacklingarna var många och målen få. Och givetvis var det sedan motståndaren som krystade in öppningsmålet. Det tyckte Alex att var skit stil så han grejade snabbt en kvittering efter någon sorts förspel av mittfältskamraterna Lihr-Pohjola.

I pausen konsterades att det är fittit siisti att spela fotis. Uppmuntrade av första halvlekens framgångsrika tjongande bestämdes att det spelas gladfotboll ända till slutet. Alltså ingen ändring i spelupplägget vilket betydde att de flesta skulle anfalla och några försvara.

Andra halvleken inleddes till tonerna av El Condor Pasa eller var det tinnitus. AFC EMU pressade och stressade ett allt tröttare Effcee men det lilla som rann igenom mittförsvaret eller på flankerna skötte målis-Ruffe med talang och finess. Det hände saker även i andra ändan av spelplanen. Coach B. förvaltade två frisparkar som var nästan av VM-kaliber. Tyvärr ingen utdelning.

 Anrika Britasgruset, där på ”reservplanen”, har förvandlats till ett fint konstgräs. Alla underlag passar FCFC!

Just när servicekillarna på bänken skulle stoppa undan drogerna för att matchen var slut och Effcee hade kammat hem en snygg poäng hände det igen. Ett satans förbannat baklängesmål! Ingen minns hur och varför men någon Emuit hann knoppa en tafflig returboll i nätmaskorna. Efter det hann lagen spela vidare 23 sekunder innan domaren blåste av.

Ja, man skulle vilja citera Arne Hegerfors igen. Det var visst nåt om att det är mörkt där solen inte skiner osv.

FCFC förtjänar beröm för spelhumöret och kämpatagen. Inte en kotte som latade sig. Som någon sade skulle Effcee ha lirat kallingarna av det här motståndet - för tio år sedan. Det var ju nära nu. Problemen med målskyttet lättar förmodligen när Heikki, Oliver etc är med igen. Vi kan inte spela som Grekland hela säsongen.

 Fotbollssgudarna har inte varit på FCFC:s sida den här säsongen.