Dynamo blixtrade en gång till

Bild för Tommy Pohjola

En bra sak är att nästa f***it viktiga match spelas i division sex. Den saken var klar redan innan returmötet med Dynamo från östra Helsingfors.

FCFC-Dynamo 0-2 (0-2)
Rött kort: Christian Komonen, gult kort Paul Olin och Jon Jakobsson.

Karlarna skulle inte yra eller jårssa så satan men det var precis det som karlarna gjorde. Allihopa. Och det gick bra, ju. Tarzan a.k.a. Tom Nysä Nyström anlände i tid, Oliver koukka via Wiinakauppan och GM Taul The Takoja kom till matchpalavern med en eller var det två bitar vitt papper. OK, det var några feta färgade punkter där, och småningom många konstiga namn. Taktiken var klar som alltid. Här skulle vinnas, vinnas tid om inget annat. Också det gick bra – i tio minuter. Då sprack nollan och när 0-2 kom några löjliga andetag senare sprack också blodådrorna.

Men vykorten var många och färggranna. De var så många att inte ens domaren visste vem som var förtjänt av vad. Till slut fick Pale Chrisses gula och det var ju bra det för Pale var oförskämd mot Puusilmä. Dessutom kan man inte få tre gula kort i en och samma match vilket Chrisse då nästan råkade ut för. Trots stor förvirring ända uppe på Tallåsen åkte den gode Komonen till slut ut med rött i bakfickan. Det är nu sådant som händer. Oli ja meni.

Se filmen. Opetusvideo.

Efter det eller helst nu genast går man in på Namnskriket och väljer maträtter. Bröd och vatten, vatten och bröd. Senap. Möjligen finns andra alternativ. Det viktigaste är att trimma NEPPISBILEN. Somliga går också ut och övar lite.

Nästa match är – överraskande nog! - fittigt snart och den spelas i division sex. Ingen behöver boka limousine för avancemanget var klart i maj. Distriktshövdingarna har helt enkelt slopat Trappa Sju. Ja, varför inte. Så nu är vi trots en märklig säsong som slutade oplanerat bland höstlöven i tabellens mittskikt ett stort steg närmare det ständiga målet att gå rakt upp i fyran.

LÖRDAGEN 3.10! Anmäl närvaro, önskeål etc. På Namnskriket.