FC inledde säsongen med seger

Bild för Paul Olin

Hey Ho Let’s Go! Artikelförfattaren är nummer 13 till höger, han i myssa.

Det började inte så bra när coach B meddelade att han inte hade hittat sina plägir och att vi därför fick lov att klara oss utan honom. Wtf? Har man inte plägir drar man väl på spittarna och spelar likväl!

FC FC – PP 4-2 (2-2) Mål: Tobias, Oscar, Tobias, Oscar

Säsongens första träningsmatch gick av stapeln ute på Ärtholmen mot PPs veteraner. Med små mål och med åtta + målvakt i 2 x 25 minuter.

Nå, vi tog Benno ad notam och klarade oss utan honom. Första halvlek var trevande, som det brukar i början av säsongen. Många slarvpassningar och ett trögt, darrigt försvar. Men dagens målvakt Ennolin höll än så länge målet tomt med bland annat en fin fotparad.

Till dagens glädjeämnen hörde definitivt Tobias ”Bia” Zilliacus, som gjorde FC-comeback efter 12 år! Han blandade och gav och hast du mir gesehen så var det han som lade pannan till på ett fint inlägg och bollen var i mål. En häpen och glad Bia förstod inte riktigt vad som hade hänt. Och mera var på kommande.

En annan glädjenyhet var att Junior Olin gjorde sitt första FC-mål en stund senare. Oscar spelade annars också piggt och med stort självförtroende.

Sedan blev vi, som vi ofta brukar, loja och lata och det straffade sig förstås. På några minuter kvitterade de gamla gubbarna och målen kan definitivt inte skyllas på Nicke. Försvaret slappade. Och passningsspelet sög.

I andra halvlek skärpte vi oss dock märkbart och hela halvleken var det FC som förde spelet. Nu var det inte bara Nicke som lyckades i försvaret utan alla steg fram med Tommy som ledaren och strategen. Han spelade förtjänstfullt både som mittback och spelfördelare på samma gång. Också Morris var på fint spelhumör och han hade några läckra chanser, precis som Gunu som fanns lite överallt. Wilhelm hade också en bra dag på jobbet. Och vad roligt det var att ha Jocke tillbaka! Fast han bara spelade kortare stunder, så hann han ju ändå bränna ett kalasläge.

Efter en del ping pong i PPs box hamnade bollen hos Bia Inzaghi som lugnt kunde lägga in sin andra balja för dagen.
Och en stund senare var det dags för Oscars tvåa. Dagens finaste mål gick från Linko Fleeges inkast via Skarven Pohjolas huvud och landade vid Juniors fötter, därifrån han lugnt fjuttade den mellan benen på målvakten. Tala om fräckhet!

Bia fick ännu ett tusenmarksläge, men antingen var det nervositeten över att få sätta ett hattrick i första matchen på 12 år eller det faktum att marken inte är gångbar mera som gjorde att han bangade det.

Paussnacket handlade om coach B:s pläägir.

Seger blev det i alla fall och fast motståndet inte höll sjätte divisions nivå får vi väl ändå vara rätt nöjda. Vi förde ju ändå spelet till största delen och rullade stundtals boll riktigt fint. Speciellt glad är man över Bias och Oscars fullträffar.

*** Nedtecknat av Taul (som hela matchen spelade på sin gamla vänsterbacksposition)