Från Stockholms skärgård till Gårdsbacka

 NJK gjorde charmoffensiv i Kontula. Mål-Rufus och Ennolin är förbryllade medan Viktor, Oliver, Wilhelm, Gunnar och Micha funderar på nästa kalja.

FC hjältarna har igen öppnat en ny seriesäsong med friskt humör och raska spurter. Då vi efter jubileumssäsongen ifjol, nu efter all festyra och inbördes beröm, hittar oss i Sjuan så får vi möta Ponnistus (avtramp) . Då detta möte dessutom sker i Östra Helsingfors fotbollsmekka, Gårdsdbacka, är ju allt upplagt för en riktig fotbollsfest.

Ponnistus-FCFC 2-1 (2-0) Mål: Jocke, varning: Gunnar

Nån icke invigd kanske undrar vad allt detta har att göra med rubrikens Stockholms skärgård? Ombord på nån stor båt på väg mellan Sverige o Finland gick klubben FC Fotball Clubs:s Future Conference  av stapeln på hösten 2014. Stämningen på konferensen varierade från begravning till eufori, och det låg nära till att klubben skulle ha gjort sitt. Men en strimma ljus från en toalettdörr på glänt gav just så mycket hopp om framtiden att vi då nu spelar vidare, i Gårdsbacka.

 Kamat mukaan! Hämta egna droger, eller lämna dem inte efter dig! Vai miten se nyt meni?!

Det var glada rop o lite skutt då vi träffades. Som vanligt sneglar Taul lite på motståndarna, och säger att de nog är taggade, o lite yngre än vi.... Den gode Taul har skadat sej lätt i försäsongens träningsmatcher och kunde då helt till hundra bara koncentrera sej på GM uppgiften. Han lade upp en finurlig, men modern taktik, och kommenderade alla på uppvärmning.

Vi hade den pålitliga Ruffe i mål, och nyförvärvet  Kasimir hade värmt upp sej i en gummibåt...det blir bara konstigare.  Bollen var fortfarande rund och matchen börjades i mitten av plan. Efter lite försiktigt bollande gav vi ju sen bollen åt motståndarna, som de gentlemen vi är. Nervöst spel och dåliga passningar... Motståndarlaget hade i riktig Ponnistus-anda randiga tröjor, vilket ju gav den konstiga fiilisen som om man sku ha jaga ett pack förrymda fångar runt planen. Taktiken som den ny-gamla GM Taul hade satt upp gick ut på att pressa motståndarna uppe på deras planhalva. Alla gjorde sitt bästa och snart märkte vi att de nog gärna försökte komma på nån snabb lösning, t.ex. med långbollar över mittfältet. Vårt spel var ännu lite rostigt och trots att Nicke och Gunnar slet där uppe som anfallare ville det inte riktigt bli något farligt framåt. Kollektivt ville ju hela laget hjälpa dem. Då man spelar med sju anfallare så kommer motståndaren kanske åt att kontra. Det blev då just så, och Ruffe fick plocka läderkulan från nätmaskorna. Målet gav ju Avtramp (Ponnistus) lite extra självförtroende, och kanske de kom åt att rulla boll lite mera, och vi sprang efter. Kasimir visade äkta kämpatakter då han så småningom kom ihåg hur fotboll liras, efter en matchpaus på ca. 27 år. Vår försvar för dagen var stenhårda T2-duon, dvs Tommy och Tomppi.  Så hårt togs det att domaren ganska ofta fick blåsa i sin pipa. Efter ganska jämna tag påplan, fick motståndaren en frispark från skottavstånd. Deras bästa (?) skytt drämde iväg ett skott a la Super Mac, som Ruffe nog skulle ha klistrat från sitt vänstra hörn, men då steg fru fortuna fram, som enda kvinna i den här matchen, och bollen ändrade riktning från den täta FC muren och slank i mål. Bad luck.

Trots att vi hade Taul, saknade vi kanske Antti Muurinen, som hängde nånstans i knutarna och följde med också vår match, kvällens huvudmatch.

Halvtid var då 0-2, men ingen hängde med huvudet. I halvtid e alla spelare halvdöda och vid fulltid heldöda. Taul kom med goda råd och smarta lösningar. Robban anlände, planenligt till andra halvlek. Andra halvleken kom vi att dominera och Jocke som varit som en galopphäst före start, nickade in en perfekt hörna lagd av Kasi. Vi hade fina kombinationer och jobbade faktiskt hårt för att kunna sätta in flere mål, många goda lägen...särskilt Oli hade några million dollar lägen, men inte idag. Fru fortuna hade valt sida och vi fick inga fler mål. Ruffe fick göra några parader i andra halvlek, då vi frenetisk jagade efter en kvittering.

 Artikel- och manusförfattaren Pädä har lagt ut ekvationen. Tommy lyssnar på Hilters… ehh Pädäs truppförflyttningar. Det gick ju ganska bra sedan!

Trots att vi hade Taul, saknade vi kanske Antti Muurinen, som hängde nånstans i knutarna och följde med också vår match, kvällens huvudmatch. Som uppvärmning spelade Kontu vs. Zenith i någon division.  I tiderna gjorde KontU succe just på denna plan, med bl.a. FC-spelaren Micki Kajander, och hans storabror Jan ”Voltti” Kajander. Nu blev det ingen större succé för FC, men vi gjorde trots det en bra match.  Från de höga kvarteren i centrum fick vi också höra att ”inga mästerskap avgörs ännu” Det lät som en syndaförlåtelse.

Nästa match dröjer, och däremellan samlas vi på Pyrkkä, för vi gillar att sparka boll i sällskap.

Raaaaawhide!
–Pädä