Konstiga mål har alltid ett pris

Bild för Tommy Pohjola

Tränaren river sig i håret när skägget är kapat … Myshörnan som räddade poäng … Oavgjort är säsongens melodi.

Peto/MJK–FCFC 1–1 (1–0)

Mål: Bodi, varning: Pale

Fem senaste är en sorglig historia. Två futtiga poäng. I backspegeln skymtar en lysande framtid och avancemang rakt upp i fyran. Nåja, kanske var det realistiskt 1994, kanske inte. I FCFC opererar man inte med realism. Meskalin, heroin och fantasier som ingbegriper eldslukande dvärgar är vardag. Tyvärr hjälper de inte för att knyta säcken. Full pott erbjöds i Tali på fredagskvällen men sidu nej. Slutresultatet förankrar Effcees tabellstatus som ett fittit pålitlig mittenlag.

  • Och vem i helvete prickar in höstens första seriematch klockan 18 på en augustifredag? Herregud. De flesta spelarna kommer till match rakt från stranden, i flip flops och orakade.

Gunnar höll på att trycka in ledningsmålet i typ tredje minuten men annars började inte heller den här bortamatchen bra. "Gassande sol kan ha den effekten" och andra förklaringar. Bara ring så berättar jag mera. Och det blev värre. Det som först var en slarvig passning här och en annan där utvecklades till en sällan skådad cirkus innan paus. Ruiffeli som fått äran att dra på sig den anrika målvaktströjan klarade dock fint de få situationer som utvecklades bakom den av kung Kenny ledda försvarslinjen. Det var alltså trots erfaret och själframkallat kaos framåt ganska lugnt i de bakersta regionerna. Men det skulle bli ändring på det…

Just när Chrisse började otåligt ringa transfersamtal på avbytarbänken och alla andra väntade på pausvissling fick Peto en hörna. Och tammetusan – satte dom inte in den med ett tillslag! Här kan man då säga lite som Matti Nykänen att det är alltid lite såndär bon voyage-feeling i hoppbacken. Hörnan var väldigt skruvad och på alla sätt bra. Enligt Ruffe som hade första parkett var den otagbar och det är så vi bokför händelsen. Påminde faktiskt mycket om den hörna som kung Kenny slog i Nordsjö. Karma fungerar. Gör man så konstiga mål betalar man ett pris, förr eller senare v.s.b.

Eftersom ordinarie chefsskapet rymt på distriktspåtvingad ferie till pönde sköttes mumbo jumbon av Den Oanständige assimilerande tränaren Taul Olin. Han sade i pausen nåt om att passa bättre och springa mera, vilket kapten Bodi sedan upprepade. När vi talat klart om morfin och mytoplasma var det dags igen. Och ser man på, undrens tid var inte över. Dock fortsatte inledningen på anda halvlek som första slutade dvs. i Monstrets tecken men småningom vände spelet. Kvitteringen kom förstås på en hörna. Bodi såg utrymmen som ingen annan lagt märke till och bollen seglade rakt in i nätmaskorna. Hur ofta ser man sånt? Två mål direkt på hörna i samma match.

Efter kvitteringen gick luften ur motståndarna. De hade några snabba spelvdäningar och harpunanfall men inget som Ruffe, Nicke eller Fortuna inte skulle ha klarat av. Ruffe tog bollar "med ögat" (träffade ribban, bollen alltså),  Ennolin rensade på mållinjen och Fortuna… ja, det vet man. Antingen har man tur eller så inte. Men faktum är att FCFC tog över spelet. Plötsligt satt de enkla passningarna bättre och laget började vinna närkamper. Pädä såg ruskigt taggad ut och efter match var Gunu så euforisk att han begärde omedelbar omtagning av hela tillställningen. Riktiga Glimmer Twins.

Aftonen var med andra ord tudelad, lite som arslet då. Assimilerande tränaren P. Olin hade som vanligt en tuff uppgift. Ingen normalt funtad människa åtar sig uppdraget att lotsa FC-manskapet ens med tillfälliga axelklaffar. Det är hela tiden så mycket smörja i luften. Ytterligare till Talles heder måste sägas att han levde upp till FCFC-regelverket enligt vilket alla som kommit på match inkl. pultsarna spelar och bytena är någorlunda heterosexuella så att alla får spela ungefär lika mycket. I år har det också införts en ny pararaf om att gamylerna inte ska räkna med automatisk start eller kvinnor och vin genast efter slutvisslingen. Det finns nu en uppsättning yngre målhungriga och på alla sätt fagrare spelare i laget. Mycket att tänka på, alltså. Och det gjorde Talle. Talle var också den enda FC:aren som efter ansträngningar lyckades få ett gult kort. Detta genom att prata det till sig.

Nästa match är som vanligt både snart och fittit viktig, typ på torsdag nästa vecka. Gå nu för fan in på Nimenhuuto och gör vad en man ska göra.