Omständigheterna överraskade FCFC

Bild för Tommy Pohjola
 HIFK:s vårturnering gick inte riktigt enligt planen för FCFC. Planen var helt enkelt för snadi.

Förhandsfavoriten FCFC var numret för stora på Väiski. Attityden, stegen och de långa kalaspassningarna fick inte plats i den korta speltiden på den lilla spelplanen.

HIFK:s Gentlemanturnering, Väinämöinen 5.4.2014. 6 utespelare + mv, speltid 1 x 25 min, 10 lag.

FCFC - PK50 1-2 Mål: Alex

FCFC - HIFK 50 0-2

FCFC - PPJ KKI 6-0 Mål: Riku, Alex, Oliver,Tommy, Beni, Jocke. Gult kort: Taul

FCFC - Dicken 4-0 Mål: Alex, Nicke, Beni, Nicke. Gult kort: Nicke, Alex

FCFC - GNUkot 0-1

Enligt rykten skulle FCFC ha toppat den olagliga vadslagningen inför anrika kamraternas herrturnering på Väiski i Tölö. Ordentligt scoutade och med klart lägsta medelåldern (div 6-spring mot old boys-lunket och kanske 41 år mot 60) blir det så. Sedan silades skitsnacket och lottokupongerna revs. Peli on peliä. Topseedade furor faller fint. Det visade sig ganska fort att fotis på liten plan är inte Effcees kopp te. 

"Det tog ju lite tid att taju hur 6+1 antifotboll bör spelas." - Christian Komonen, aina kartalla

Matchpalavern var som den brukar. När alla fyllon stod i ring och skatteåterbäringarna diskuterats klart gavs besked om Majblomman. Det är nästan samma sak som Julgranen: 2-3-1 och så Ruffe i mål. Spelplanens nya dimensioner och den tilltänkta koreografin var till den grad förbryllande att det tog inte många minuter för Effcees första motståndare i turneringen PK-50 att trycka in en boll i nätmaskorna. Dansen hade börjat.

 Coach B klär av sig efter matchpalaver nummer 2. Bodi inhämtar de senaste travinformationerna på mobilen. Man vet ju aldrig.

Också andra matchen mot HIFK50 gick i introduktionskursens tecken. Kamraterna petade in två, FCFC noll. Alla var överraskade.

Ketchupeffekten inföll i tredje matchen när solen gick ner bakom det närbelägna krematoriet. PPJ, som FCFC slog knappt i vårens första träningsmatch i Ärtholmsbubblan, cashade in en riktig brakförlust. De rödsvarta små svinen rann igenom i alla körfiler. Jocke Ring som är tillbaka från långvården stod för dagens snyggaste fullträff. Nicken var rakt från skolboken - kraftig och riktad nedåt. Otagbar. Hur länge flög Jocke i luften? Ett Jesusmål!

Matchen mot Dicken går till handlingarna mera för våldet och jåmandet än för de snygga kombinationerna som gav FCFC en bekväm seger. En sketen dickenmygga kapade nästan av benet på Oscar med sin fega spark bakifrån. Jäveln fick givetvis rött kort och Nickes smocka i fejan. Eller det var nära i alla fall. Ungefär här ströks "herr" som i "gentleman" från "turneringen". Jämmer och elände. Den skärrade domaren – en genteleman – började för säkerhets skull dela ut vykort till höger och vänster. För en gångs skull var Benjamin verkligen inte förtjänt av ett och det hotande straffet ströks också från protokollet. Domarna kan alltså rucka på sina hot och beslut. 

 Släkten Olin stal rubrikerna i matchen mot Dicken.

Med varierande resultat och turneringens överlägset bästa målskillnad var det sedan bara att nöja sig med spel om femte och sjätte plats. Tjuvnypen och märkligheterna fortsatte mot GNUkot. Pädä smekte helt oskyldigt mössan av en guling (Gnistan har gula matchtröjor) som hämnades på Tommy som tappade lite nerven och så var soppan väldigt klar igen. Kedjereaktionen gav till slut FCFC en straff och möjlighet till kvittering. Alex pangade dock bollen i stolpen och trots några goda försök alldeles i slutet av den här placeringsmatchen gick GNUkot av planen som segrare. För övrigt fick också Ruffe försöka ta en straff. Ruiffeli talade om för gula gubben var han skulle skjuta men hoppade sedan själv i motsatta knuten. Jävligt märkligt, det också. Men ack så harmoniskt.

"Det var förbjudet att spela i pipo i sista matchen." - Petteri Behm, pipopää

 ”Ids int pojkar selittä. Ni är yra. Jag klarar det här.”

Anyway. Dagen var fittit siisti. Det åts och dracks imponerande mycket mellan matcherna. Jävla tjockisar. Medhavda smörgåsar, korv, kaffe, cokis, bananer, mera limu, sockerpastiller och starköl... Allt kröntes med tubik och svåra svordomar. Som en dagisutflykt, alltså. Dagen avslutades i gamla Kerhonen där t.f. hjärntrusten diskuterade främst handboll och Tauls skiftnycklar.

Från statistikcentralen rapporteras att Ennolin klättrat i All Time Statsen. Tabellen uppdateras som bäst och publiceras så fort servicearbetet är överstökat. Håll inte andan.

 Tauls verktyg plockades fram i kaljabaren. Kanske svaret finns bland alla hylsorna?

Flera bilder hittas här. (<-klicka där, Urpo!)