Promenadseger mot Kamraterna

Bild för Paul Olin

Efter den grekiska mangeln förra veckan var det riktigt skönt med lite trevligare (och mycket sämre) motstånd i vårens andra träningsmatch. 

Ja, det lönar sig att hålla i byxorna när Effcee står för motståndet.Ja, det lönar sig att hålla i byxorna när Effcee står för motståndet.

FC FC – HIFK 35 5-1 (4-1)
Mål: Peppe 2, Tommy, Nysä, Johannes

I och med att MålNys nu köpts upp av FC Nairobi testas olika varianter mellan stolparna. Enär grekkampens gigant CoachBeni inte fanns med i truppen i denna match klädde Ennolin på sig den himmelsblåa stassen och klarade sig med hedern i behåll.

De gamla och välbekanta Kamraterna var flere steg efter oss i allt: tempo, passningar, brytningar - och gjorda mål. Det var egentligen bara på en sak de var bättre: de satte nämligen 100 % av sina målchanser, vi hade de bortslarvade målchansernas galna dag. Vicke (som igen hade en utmärkt dag på jobbet) räknade till aderton bortsumpade öppna lägen. Och ändå satte vi fem baljor. Det säger något om Hifkis försvar. Men deras måcke och vårt blöta krut gjorde att det inte skrevs tvåsiffrigt.

Nyblivne fadern Peppe (GRATTIS från hela FC!) var spelsugen och hade lockat med lillbrollan Johannes, som utmärkte sig lika väl som storebror. Tre mål satte familjen Vara. Inte illa. Johannes blir ett utmärkt nyförvärv. Välkommen med i detta stolta team! Jag känner redan träbänkens räfflor i reven... Huka er, gamlingar, våra nya unga är taggade och kan spela fotboll.

Peppe satte första och sista målet och fick göra det rätt ostört. Likaså Johannes som satte fyran. Tvåan och trean var riktiga godbitar. Headbanger Pohjola var tillbaka efter sitt sjukstugebesök och var på riktigt fint spelhumör. Hans rökare som blev 2-0 var stilig. Likaså Nysäs 3-0, där han gled in bollen på en läcker passning.

Efter 4-0 blev vi som vanligt i sådana lägen lite övermodiga och lyfte backlinjen kanske en aning för högt. Vid ett tillfälle stack hela vår baklinje iväg över mittlinjen som ystra kalvar utan att någon tog deras platser. Motståndarna såg sin chans, kontrade och satte in deras enda vettiga målchans under hela matchen. Slarvigt så det förslår av FC.

Slarv och rådd präglade resten av matchen. Vi gick in i Hifkis tempo och började passa som de - med dålig procent till de egna. Vi skapade fortsättningsvis otaliga lägen men bommade samtliga utom ett i andra halvlek. Riku pressade tacknämligt hårt uppe i anfallet, men när han inte var i offside bommade han målchanser. Han kom väl ensam upp i hälften av våra aderton missar. Men inte var någon annan så mycket bättre. Peppe Bebeto lyckades som tur punktera matchen innan Hifki hann sätta flere burar.

HIFK har precis rullat in en boll. Satan också!

Vad vårt hackiga spel berodde på vete katten. Och den frassin berättar inte. Vi lyckas ju ofta spelat uselt mot svagt motstånd. Vi hade en del nya på plan igen och det kan kanske ha haft något att göra med att vi inte riktigt visste var vi hade varandra. Så trots 5-1 skall vi inte alls vara så nöjda, med det spelet vi presterade på lördag tar vi inte många poäng i sexan. Däremot nog med de takter vi visade upp mot Ellas i föregående match.

Försvaret med Vicke, Wilhelm och gästande Jon slet och fick godkänt. Även Bodi och Tommy på mittfältet samt bröderna Vara. Samt MålOlin. Resten får gärna se sig i spegeln och jobba på att passningarna går till egna och att man sätter tuseneuros paikkorna.

Men FC har inte tagit stryk ännu denna säsong. Det är ju snyggt, det. Och inte gör vi det i seriepremiären heller, eiks jeh? Väl mött den 8 maj bakom ishallen.

Ihågkommet och nedtecknat av Taul the Takoja