Så länge Feta Berta sjunger

Bild för Tommy Pohjola

 Glada gubbar på ööh… hemmaplan i södra Haga.

Det är över när det är över… Solen skiner alltid i södra Haga, eller är det månen… Snyggt slut på minst sagt märklig fotissäsong.

FCFC–Arsenal/Club Latino 2–2 (1–2)

Mål: Miki, Janne, Assist: Coach Laustiola, Nästan varning: Coach Laustiola

Ett mål i sista minuten förgyller en fotissäsong på samma sätt som en rolig plomb överraskar hos tandläkaren. Säsongen 2013 är så att säga i paket och klapparna under granen få men stora. Seriekontraktet kirrades i maj och resten är en räkmacka. Allt som återstår är avslutningen med neppis, kalja och mängder av ryggdunkar.

Eftersom en bild säger mer än ord är det skäl att först granska Jockes fotografier. Allt mellan månen och mellanöl. Nej vänta lite, Morris var ju inte där med sin ena (enda) kaljaburk…

 Jocke är tillbaka i startelvan 2014. Vem ska sedan ta alla bilderna ?

Säsongen har kännetecknats av många konstiga spelplaner. När solen står i zenit spelar FCFC inomhus nånstans bakom takana, sedan bär det av till Kajsaniemi där planskötaren skiter i att måla mittcirkeln och till slut lirar anrika centrumföreningen (ok Drumsö är lite utanför) hemmamatch på Byavägen i Haga.

 Gunnar och benet. Hemskt mycket i södra Haga handlar numra om Gunnar och benet.

Arsenal kom till säsongens sista match med paella och dålig attityd. Till deras försvar kan sägas att andra platsen i ligan hade säkrats tidigare. Det fanns inte så mycket annat än paellaransonerna att spela för, då.  Hur det nu var så var Gunnerman-Gunnar den enda som bjöds på mat efteråt. Det kan bero på att Gunnar äger halva Arsenal…

  • Man såg att svetten lackade på Effceearna när Arsenal värmde upp. Det hade dock ingen betydelse. Paellapojkarna hade mycket spring i benen men mindre snaiju i skallen.

Erfarna FCFC tryckte gula gubbarna åt sidan och stångade bollen i fiendens rankkialue. I något skede hamnade bollen vid fel tidpunkt och ställe på en Arsenalspelares hand. Domaren såg det som straff och den lösningen passade alla utom Arsenals Murinho. Herregud sånt liv! Tur att vi hade Chrisse på bänken. Han vägde upp på VIP-läktaren. Anyway. Miki fick äran att skjuta och det var ju mål, solklart. 1-0 till hemmalaget.

 Chrisse selostaa ja Päällikkö kuuntelee. Chrisse voitti.

Arsenal ryckte upp sig lite och plötsligt var det nåndär i anfallet som trots att det var Gunnar här och Gunnar där och Gunnar överallt slank igenom och gjorde mål. Tyvärr puttade Team Bailando sedan in en boll till innan pausvilan. Inte för att det hade betydelse för humorn eller humöret. Åtminstone Micha mådde som en prins och Gunnar sprang som en ung älg.

  • I pausen sades många bra saker. "Rör på benen." "Passa bollen." "Gör för fan allting i god tid". Pädä kammade håret och Chrisse öppnade transferfönstret, för säkerhets skull, men numret var upptaget. Oklart är endast om något av denna i svår förvirring bottnade eufori verkligen ledde till något. Det är nu i alla fall antecknat.

Det var ganska jämnt skägg även i andra halvlek men lite kändes det som att det är orättvist om FCFC åker hem utan en enda poäng. Känslan infann sig till den 89:e minuten, vilket är rätt fantastiskt med tanke på att man spelar 70 minuter i division 6. En stund innan den förlösande utjämningen satt Janne på bänken och muttrade något om "hur jävla fint det skulla vara att få gå in nu och göra mål". Sedan gick han in på plan. I nästa sekund fick FCFC en hörna. Eftersom det på planen inte fanns en rödsvart själ som skulle ha orkat lyfta bollen från hörnflaggan in i straffområdet drog coach B. på sig spelskjortan igen. Han kallade in Pädä och lunkade upp till flaggjäveln och sparkade till bollen. Som Janne puttade in. Helt klassiskt. Legendariskt. Episkt. En milstolpe i idrottshistorien.

  • Efteråt erbjöds Janne direkt kontrakt i fotbollens finrum och Benjamin passade på att förlänga med sig själv. Även Pädä passade på. Nu ska en jurist på Brändö röka en joint, titta på pappbitarna och så vet vi mera om någon vecka. Alla övriga ombeds komma till Idrottshuset den 1 januari 2014 för fettmätning, Coopertest och "lite futsal".

Seriöst talat och sett till alla tillgängliga omständigheter gjorde FCFC en bra match. Gunnar måste ha druckit rödvin innan kick off? Ingen krigar så där annars. OK, nuff said 'bout Gunner, han var skitbra på mittfältet. Men det fanns andra. Miki är en mittback som förgyllde sin afton med straffen och herreminjesus de där glidtacklingarna som var ligakaliber. Spielführer Ennolin använde armbågarna, slet, vred, bröt och brölade som om det var 1984 igen. Tumppi bredvi Miki tog det mesta som kom flygande i luften och resten kröp på marken. Heikkis inlägg från höger backposition var alltid farliga. Micha ja, välkommen tillbaka! Oscar och Johannes sprang ifrån sina backar och Big Ben ställde till det på vanligt sätt. Oliver i målet var lugnet själv. Baklängesmålen kunde han inget åt. Päds, meikämanne, skadade Chrisse som gjorde ett karlajobb vid plankanten, och vem alla det nu var bidrog också. Sannerligebn en laginsats. Dessutom, alla som kom var där faktiskt. 

Återstår några Friendly Matches, då. Gamla vs Unga räknas inte till dessa. Den spelas på avslutningen som är fittit snart. Kolla Nimenhuuto!

 Det är mörkt ni vet nog var. Pädä och inkastet. En liten film om möjligheterna.

Kommentarer

Bild för Joachim Ring

Tack Tommy för att du i bildtexten ger mig en plats i startelvan.... not bad, not bad...