Smaskig säsongöppning

Bild för Paul Olin

FC inledde sin tjugonionde spelsäsong med en riktig nagelbitare. Det mesta fanns med i årets öppningsmatch: heta känslor, våld, dramatiska situationer, missade öppna lägen, finlir, tempoväxlingar och en mycket imponerande uppvisning från FCs sida. Sällan har vi inlett säsongen med så här starkt spel. Ho vet om det är vinterns futsal eller vad, men fint såg det ut genom hela matchen.

FC FC - Ellas 1–1 (1–1) Mål: Super-Kenny, varning: Europa

Beni i målet gjorde var han kunde och det var inte lite det!

Nykomlingarna Wilhelm och Gunnar gjorde imponerande debuter på back- och mittfältspositionerna, Oscar var stabil redan på våren i försvaret och gjorde också väl ifrån sig nu i anfallet, Pädä gjorde en bejublande comeback i FC-dressen efter cirka tio år på soffan. Det är härligt att ha dig tillbaka, Petteri! Och sist men inte minst debuterade allas vår coach som ny målvakt. Och vilken debut! Som en vägg motade han bort allt som Ellas bjöd på i skytteväg. Lika vänlig och charmig som han är mot oss i årets spelbok lika suverän var han mellan stolparna. Och charmig dessutom i knallgul, fem numror för liten målisskjorta.

Om det var finanskrisen och det så gott som bankrutta hemlandet eller vad det var som gjorde det, men det var ett mycket aggressivt och ojuste Ellas som inledde denna ”vänskapsmatch”. En tackling i ryggen på Europaägaren i början gjorde att Chisse var övertaggad resten av matchen. Mycket riktigt tog han en stund senare gult för munhugg med den grekvänliga domaren.

Men det riktigt otrevliga hände någon minut senare när en av grekerna och Tommy stångade ihop så att efterskalven ljöd ända bort till Tullbommen. En totalknockout för Tommy, öppet sår i pannan och ett ordentligt blodflöde. Ridå Pohjola och next stop sjukstugan för att sys med sex stygn i pannan. Den stångande greken syddes på samma stuga, men noterades enbart för tre stygn så där var Tommy värre. En stor eloge till Vide som körde Tommy till sjukhuset, han fick spela ännu mindre än Tommy, nämligen inte över huvud taget.

Tjuvnypen från Hellas söner fortsatte genom matchen och domaren hade inte riktigt tag på  hur man håller i det. En stund var vi lite skakiga efter incidenten med Tommy och motståndarna fick föra matchen. Efter en hörna var där kanske lite slitande i skjortor och rätt så lätt dömde rättsskiparen straff åt Ellas. Trots att Beni var bra med på den satte de den och ledde sålunda.

Men detta bekom oss inte. Sakta men säkert tog vi tillbaka matchen med ett gediget försvarsspel lett av den ståtlige Miki, stöttad av suveräna Oli och ytterbackarna Vicke och Wilhelm. F.d. Mål-Nys tog mäktigt över när Vicke stack i paus. Men försvaret började redan från anfallet där vi bröt och slet och småningom mosade sönder grekernas spel. På mitten ledde Bodi säkert spelet och Gunu slet för två.

Efter Tommys utgång byttes Kenneth in och fanns sig plötsligt i den ovana position av anfallare. Detta störde inte Super-K över huvud taget och på en suverän stickare av Miki tackade Kenneth för förtroendet och stuvade undan backen som följde honom och trottade in lädret i nedre vänstra. 1-1 efter ett snyggt spelmål. Sådana gjorde alltså motståndarna icke.

I andra halvlek böljade spelet mycket, båda hade sina paikkor, grekerna de lite bättre, bland annat en stolpe. Men inte ens efter att Beni spottat ut ett skott och deras anfallare stod ensam med honom kunde han övermannas. En reflexmässig kanonräddning av Laustiola och än en gång blev de tekniska hellenisterna överlistade.

Några bra fasta situationer hade vi också och några fina anfall, bland annat ett där Europa frigjorde Oscar som stunden efter det blev fult fälld av deras måcke, som dock endast fick ett gult kort i situationen (efteråt medgav domaren att han borde ha gett rött men eftersom detta var en vänskapsmatch så jämnade han ut det faktum att han redan för länge sedan borde ha kastat ut Europaägaren från det gröna fältet. Känslorna gick heta en stund för Oscars far och några till, men efter det fick domaren äntligen mer kontroll över matchen och när slutsignalen ljöd var nog alla ense om att resultatet var ganska så rättvist.

En helgjuten och strong insats av FC även med tanke på att Ellas spelade med fyra fjärdedivarkillar från deras första lag i första halvlek och satte in några extra i andra när de märkte att vi inte var så lätta att klå som de trott.

Om vi spelar så här resten av säsongen stiger vi ju till fyran direkt, som någon vis man förutspådde.

Denna match tillägnas vår slagne hjälte Tommy P, som redan mår bättre och hungrar efter att få joina detta illustra sällskap.

Matchrapporten ihågkommen och nedtecknad av er ödmjuke MVP

(dock ej i denna match, den går nog till Benny Guldfot)

Kommentarer

Bild för Christian Komonen

Pale, om domaren inte sku ha haft vitblåa (dvs grekiska) solglasögon på sig sku han ha gett varning och rött kort åt deras vänster-back efter 2 st solklara försök till att skada motståndaren; först armbåge i nacken och sen 'EN FÖRSENAD' glidtackling.  Undertecknad var offer för bägge. Klart att man ska ge tillbaka. Och sen en knasig straff åt dem.

 

Bild för Tommy Pohjola

Jepp Chrisse, jag hann se den första tacklingen innan belysningen slocknade. Onödigt av Ellas att gå in i situationerna så hårt. Men MVP Pales betraktelse är välskriven, klar och koncis på alla sätt som är otänkbara för mej själv. Meskalinet har den effekten på blyertspennan.

MVP Paul Olin. Smaka på det. Lite som Sir Cliff Richard, då.

Bild för Paul Olin

Chrisse, du har rätt som vanligt. Du är en stor man. Större än Europa.

Tack, Tommy, för jämförelsen med skåpbögen Cliff Richard. Han är röckenröllen personifierad skulle jag vilja påstå... Krya på sig, man.

MFP (Most Fuckable Player)

Bild för Christian Komonen

Denna sida är offentlig, som Nysä sa, men lägger själv gärna till att allt som skrivs handlar om internskämt. Måste citera mig själv igen. Detta är "ett lag fullt av komiker och diktare" och "på dessa sidor skrivs inte bara en massa komiskt nonsens om fotboll, utan även en massa bullshit baserade på gediden erfarenhet och talang."