Tung kväll med kakkan i fläkten

Bild för Tommy Pohjola

Tre knyck framåt ska hinna till … men sju baklängesmål är som Dunkirque all over… och Voice of Finland i omklädningsrummet… Seriekontraktet är säkrat … FCFC fortsätter mot Neppisavslutningen.

 Trots Olivers fullträff har mörkret lagt sig över konstgräset i Sockenbacka och korvgubben gått hem. FOTO: Jocke Ring

FCFC–FC Puimur 3–7 (0–2)

Mål: Viktor, Oliver (strf.), Beni. Varning: Tommy

En vecka efter den storslagna kämpainsatsen i Stapels Town är Effcee tillbaka i serielunket. Och lite till. Skillnaden är milsvid mellan en hyfsat bra fotismatch och aftonen när allt skiter sig. Mot FC Puimur låg tre poäng på ett silverfat men sidu nej. Kanske borde vi rökt en stark cigg allihopa innan kick off eller grejat med gängfragis som uppvärmning för vad det än vad som gjordes innan match så var det åt fittan. Hjälpte inte ens att Ruffe tvättat målvaktshandskarna och scoutat en kristlig neppisbana vid Johanneskyrkan, som det finns bildbevis på Facetwitters FC-sida.

Inledningsvis var det lite tunt med karlar på bänken men när domaren blåste i visselpipan på konstgräset i Sockenbacka fanns det två rödsvarta snubbar i reserven. Bra så. På plan fanns i alla fall elva gubbar och det såg riktigt bra ut i ungefär 45 sekunder. Sedan rann den första gröna Puimursnubben igenom och placerade bollen bakom Ruiffeli. Enligt ögonvittnen sipprade det lite i Effceebyxan redan där och då. En stund senare var det 0–2 på tavlan. Konsekvens i kubik och mycket underligt. För mellan de två första baklängesmålen tvinnades bollen långa stunder vid och i Puimurs straffområde och FCFC kom även till några avslut, dock resultatlösa sådana.

  • Klart märkligast i första halvlek var Puimurrussinet som först sparkade en liggande spelare och sedan gjorde en Materazzi på motståndaren. För att understryka mogenheten i handlingen var nämnda lilla skit väldigt noga med att först kolla var domaren befann sig och sedan dessutom ställa sig så att den skallade gubben stod mellan honom och Puusilmä. Den brottsliga skallningen utfördes alltså i radioskugga. Undertecknad vet de här smutsiga detaljerna för det var undertecknad som skallades. Ingen fara dock. Kråkorna i näsan sitter som de ska. Den lilla skitens panna nådde upp till porrmustaschen som är gjord av stålull. Men man kan ju fundera. FYI så tyckte domaren a) att han "ingenting såg" och b) att jag ska ha förstånd att lik Ristusjebus vända kinden och gå därifrån. OK, point taken. Men vafaaaan… Båda fick varning.

Rutiner är bra så under pausen avhandlades bekanta saker. Stå rätt, tala, lyft på fötterna och hjälp kaverin. Har på känn att ingen hade gett upp i det här skedet.

Tyvärr började andra halveleken som den första och plötsligt låg vi under med tre mål. Efter den chocken är detaljerna lite navelluddiga men har för mig att det var ganska fort efter det som unge herr Idman kängade in Effcees öppningsmål. Det var en snygg (nästan) bicycleta som snusade på bortre hörnet. Målet kom efter kalabalik i Puimurs rankkialue där Riku blockade de grönas mittback, för övrigt den enda i deras backlinje som kunde sparka boll. En stund senare var det Puimurs tur igen. Efter det fälldes Big B. och Puusilmä såg en solklar straff. Den chansen förvaltade Oliver klockrent. Sedan gjorde Pui…Och så där höll det på. Turvis. Effcees tredje mål gjordes av Beni på halvvolley.

Sju satans mål! Rätt så förödmjukande också med tanke på att minst fyra–fem av Puimurs fullträffar var varandras kopior: Ensam grön springer igenom och rullar kulan i nätet. De gröna hade dessutom bollen både i stolpen och på mållinjen. För allt detta behövede de nio anfall.

  • Så inställning, attityd och insatser avhandles helt av orsak ganska högljutt efteråt med gråt, magsår och huvudvärk som resultat. Svårt att inte hålla med om det berättigade i en utskällning. Bättre kan vi.

Pädä har i alla fall fledan kvar. T.f. Team Captain och Gunnerman hänger inte länge läpp men innerst inne svider en skitmatch alltid. Dock är det inget som en kall öl inte skulle bota.

Och laguppställningen var det inget fel på.

– Några nyckelspelare saknades men om man nu tittar på spelarlistan så ska vi helt klart slå ett lag som Puimur med de gubbarna, konstaterade coach B. i Sockenbackamörkret.

Matchen var förstås viktigare för motsåndaren. Med segern säkrade Puimur sin plats i division sex.

Nå, nu mot nya utmaningar. Till exemper BR Lelut eller Varuhuset som säljer neppisbilar.

FCFC spelar nästa vecka igen. Då möter vi ett av topplagen och spelar som de gudar vi är. Fittit viktig och fittit snart, alltså. Anmälningar på Nimenhuuto!