Alex från FCFC till Los Angeles Kings

Bild för Tommy Pohjola

Alex Lintuniemi, FCFC 2014 Ei täs mitää, lisää huikkaa ja kehiin taas! Alex Lintuniemis nya adress innehåller förutom palmer och alla möjliga freakar i Los Angeles även blod svett & nya dårar. Foto från HIFK-turneringen i april 2014.

Mitt i somarhettan (AHHAHHA pfffffth!), och med ett uselt Grekland i VM-slutspelets åttondelsfinal, meddelar Transfermyndigheterna att FCFC:s faxlappar äntligen har nått dem.

”Ärendet har diskuterats och ett beslut har fattats.” Alex Lintuniemi får byta lag och dessutom sportgren, från korpfotis i Kajsaniemi till Änärilätkä i Los Angeles

 FCFC:s faxmaskin har gått het sedan 1984. 

Detaljer ska ännu diskuteras. Som den om övergångssumman.

”Det kan vara att vi får lite problem med den saken om inte någon snabbt knyter ett sponsoravtal med till exempel Gazprom”, säger FCFC:s tränare Benjamin Laustiola och tillägger:

”Ska han faktiskt satsa på Kings i stället för en tjugoårig, ja kanske fyrtioårig, karriär i FCFC?”

Klubbhövning Niklas Olin är inte anträffbar för en kommentar. Troligtvis är han tillsammans med kamrer Komonen upptagen med att hitta basisten som förra gången for i väg med lagets kassa.

Den här säsongen har Alex vidgat ytorna på fotisplanen. Han har spelat på i stort sett alla andra paikkor utom mellan stolparna för där regerar Ruiffeli. Men inte ens det har hjälpt. FCFC ligger fortfarande ungefär sist i tabellen. Målet är ändå och fortfarande att omedelbart gå upp i fyran.

FCFC önskar Alex Lintuniemi lycka till med NHL-äventyret.