Säsongavslutningen 2015

Bild för Tommy Pohjola

Det slutliga vansinnet är nära nu. Ses i Munksnäs. Ja, varför inte. Här några goda råd och tidabellen. Läs allt, klicka vidare.

Sådär. We used to talk 'bout 'em birds... På grund av inflationen och geriatriska rön diskuterar vi fortfarande plastbilar som nostalgikerna hyllar men som i själva verket är det yttersta beviset på hur vinterkriget fortfarande genomsyrade tisdagarna på 1970-talet. Miljontals neppisar har lämnat den där gudsförgätna fabriken i en mörk skog mitt i landet. Somliga bilar har byggts om och segrat, de flesta har aldrig vunnit något av värde i sandlådorna. Alla har de gett tröst när löven fallit och baljan sinat.

Herregud, säg inte att du inte vet vad en Neppisbil är… Okej. Här, läs det här… (KLICKA HÄR)

För lördagen den 3 oktober är det dags igen.

Många synnerligen suspekta droger har brukats i Effcees omklädningsrum sedan den förra neppistävlingen. Diskussionen om svunna tider och blöta säsongavslutningar har tills vidare inte nått oanade höjder i de så kallade sociala medierna. Däremot kan hända har  förhandsnacket om vem som tänker sluta aldrig förr varit så förrvirrat och rikligt illustrerat.

Årets The Neppis Race etc är förlagda till mytomspunna Muncca. Enligt sägnerna är det här som allt börjat. Nej vänta! Det var på Skattan som Äijä sparkade skinsen på smalbenet, Pale gjorde sina första mål (de sista har vi inte sett) och Niklas spikade det ständigt aktuella målet att gå direkt upp i fyran. Det var 1984 eller något sånt.

De som varit med förr vet att vi recenserar utseende, mutorolja, koreografi och depåer. Bilarnas, inte förarnas. Förarna får skällor för kammat hår och flip flops.

Banan är kristlig det vill säga rättvis, som det utrycks i Yles Morgonandakt. Den byggs på badstranden och  i motsats till klubbhövdingarnas löften inkluderas varken vindskydd eller bubbelbad. Men vi har sand och grusade drömmar. Lev med det. Framförallt har vi Jocke Ring, banmästaren. Det är Jocke som infört begreppet depå i Effceechaffisarnas vokabulär.

Bland de som i flera år tvingats på extra undervisning i neppiskörandets ädla konst är Gunnar. Brevkurserna har varit helt nödvändiga då Gunnermans startkapital var i tunnaste laget. Faktum är att tävlingens direktorat övervägt att låta Gunnar referera tävlingarna i stället för att köra dvs knäppa för det är helt enkelt enklast så.

Lördagen 3.10.2015
Plats: Badstranden i Munksnäs.
Klockan 13.58. Banan byggs. Högtidliga ceremonier och skryt.
Kockan 14.32. AIka-ajot. Gräl om reglerna.

Plats: Konstgräsplanen
Klockan 16.30 Fotis. Gamla vs Unga. Slagsmål.

Plats: Hotell Fiskartorpet
Klockan 18. Bastubad. Ris och ros. Alla avgår och ”spelar aldrig mera”. 

Plats: Restaurang Ukkomunkki
Kockan 21.30 Middag, öl. Sjuk yrsel. Kramar och tårar.