Ett litet steg bakåt

Sidubara. Där är någon som VILL in på planen. Simon. Simon?

FCFC-Geishan Pallo 1-5 (0-3)

Mål: Oliver, Varning: Tommy, Bodi

Titta på bilden. Titta riktigt jävla noga. Är den där fotisplanen sjukt stor eller är den bara sjukt stor? Men allt kan inte förklaras med stora ytor.

Fiaskots grunder. Om förra veckans match på Bollis var en så knäppt bra prestation av Effcee att många släktmiddagar framöver kryddas med saftiga anekdoter och berättelser om närmast mytiska spelupplägg så måste tisdagens utfärd till Ängskulla genast läggas till handlingarna. Inget stämde. Fattades bara att någon stackare snubblat på skosnörena. Det var inte långt ifrån.

Tivolit. Luffarhemmet.

Det har säkert sina sidor att bo i Esbo men översta våningen i Ratiopharm Arena hör knappast till dem. Konstgräset som ursprungligen skulle ingå i FC Honkas träningsfaciliteter ratades först av Räddningsverket för att det inte fanns tillräckligt med hissar och utgångar för mupparna och nu senast var det skandal kring målstolpar som hade fel färg. Och som FCFC direkt konstaterade var det bortdömda gräset nu utnött och stenhårt. Med andra ord helt begripligt att någon vill spela sina hemmamatcher, och för övrigt också bortamatcher, just här.

Vad domaren skulle hålla för mått framgick redan innan tekningen när han förklarade att här ska man minsann be om tillstånd och invänta domarens välsignelse för spelarbyten. Oerhört i division 6, eventuellt även regelvidrigt. Detta spelade helt klart i Geishabollarnas händer (fötter, ben). Vidare så fick Effcee sin första frispark efter cirka 30 spelade minuter. När ytterligare någon minut spelats tackade T. Pohjola för kvällens första gula vykort efter att ha oskyldigt ramlat framstupa i försvarsmuren. Tämä katsottiin pelin viivyttämiseksi.

Standardprosedyyren är för det första att Nys spelar i mål. För det andra är det 4-4-2 som gäller om inte oväntade saker inträffar. Nå nu låg vi överraskande nog under med tre kassar i halvtid och då tyckte Hjärntrusten att det är läge att trycka in några kulor. Efter det skrevs systemet 3-5-2. Det hjälpte såtillvida att – i motsats till vad Maldini påstår - en hel del fler bollar hamnade i närheten av motståndarens straffområde. Och en gummiboll studsade t.o.m. i nätmaskorna, efter att Oliver knoppat in den på Bodis snärtiga frispark. Tahtomaali. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.

De stora ytorna. Som det kanske framgått fick Effcees kväll en gyllene inramning av spelytans spatiala formgivning. Tror inte att vi lirat många matcher på fullstora planer. En svårbemästrad chock, naturligtvis. Paketti pysyi kasassa ehkä seitsemän minuuttia. Under dessa minuter hade undertecknad en kalaschans som han sumpade heroiskt. Skottet med vänsterfoten brann i skyarna. Till mitt försvar, säger skribenten, kan jag säga att Olivers lobb mellan/över Geishabackarna var perfekt liksom löpningen som öppnade för hela situationen. "Det är ju sedan helt klart att Chrisse skulle ha laga ett mål i det läget men jag är ändå glad att jag följde Maldinis råd, som alla vet att bygger på egenhändigt framkallade sensationellt skarpa rön."

Bland många ångestfyllda ingripanden och panikartade brytningar, hostattacker och andnöd, såg åtminstone den här recensenten en hel del bra prestationer. Där fanns en Peppe som peippade på mittfältet, ett stycke ettrig Bodi som måste vara närmast obehaglig att spela emot och Nicke "nelkytäseittemänvee" Olin i försvaret som hatar alla anfallare. Heikki on kone ja kun sanoo v-mainen kone se "v" ei todellakaan tarkoita sylinteritilavuutta tai muuta roinaa. Och så Simon! Allti hauska tappa vanha tuttu. Simppe är ju på det sättet rolig att om inte han får bollen av motståndaren så äter han upp motsåndarens spelskjorta. Sådär kan man hålla på i en evighet. Alla gjorde något bra och alla klåpade med något annat. Visst, en sak till. Ruiffeli som gjorde entré och outro ungefär mellan 62:a och 64:e minuten lider av ohygglig pollenallergi. Så det blev en rush i valfri taktisk riktning och så tillbaka på avbytarbänken där alla drogerna och goa juttuna fanns. Men allvalrligt, alltså. Jäbän körde till Esbo och drog på sig full FC-mundering trots att maskinrummet var ur bruk. That's the spirit.

Fiddu det här golvet är jätte jättekonstigt.

Ytspänningen och den jämna spelytan orsakade kakkabrått. Därmed hade vi oförlåtligt många felpass i alla riktningar och av samtliga inblandade. Lägg till flera galenattacker med fem-sex gubbar i första ledet, av vilka max två orkade lunka hemåt också, så förstår man att mål-Nys tvingades ensam vakta exponentiellt stora ytor. Förstås gick det inte så bra. Tommen gjorde så gott han kunde. Det är vi andra som får dras med (s)kammen.

Rufus undrar vilken planet, vilken valuta. Obs! Detta är före match.

Orsak till extas. Egentligen ingen. Dessutom är Miki (som skadaes efter att han dundrat iväg ett riktigt satans hårt skott från 23 meter och som Geishamålisen räddade med tsägä från övre klykan) och Chrisse (som vetä en sanslös spurt från cirka egen hörnflagga till andra kortsidan, man kunde se redan halvvägs att nu sprägär CK åtminstone benen om inte huvudet och så precis gick det, med ålderns rätt) nu på sjukstugan tillsammans med Micha. Alla tre vise männen dras med någon form av försträckning. Må det klumpförebyggande medlet som Jocke marknadsför på Facebook  vara med er! Men alltså, bra grejer att ta med till nästa fittigt viktiga match som är snart är den där fananamman som visade sitt fula tryne. Vi spelade inte bra som lag. Ändå hade vi tre-fyra riktigt bra målschanser plus hörnorna och så friskaprken som ledde till Olivers tröstemål. Den här gången hade vi inte flyt. Jämför med matchen förra veckan på Bollis: Stasi, som också är ett prima fotislag, hade en bra målchans och kanske två såna halvförsök. Vi hade cirka tio och utnyttjade fyra. Kyllä se tästä. Två steg framåt och ett bakåt, som nån skulle säga. Det är skitsnack. Vi är hellre än bra och är dessutom här för att stanna.

Bodi grejar målet. Frisparken som gav FCFC lagets enda mål var förresten fel dömd, den också.

Kommentarer

Bild för Tom Nyström

HAr ni sett, äntligen (?) mfår vi spela fotboll då när det är tänkt, dvs på sommaren...

Tack o förlåt.