Mål-Tommen höll nollan

 Tom Nyström i FCFC:s mål har kommandot.

HIFK–FCFC 0-2

Mål: Bodi, Joonas

Jag tycker att det är sjysst att rubricera på Nys efter allt som hände i Tali för en vecka sedan. I dag var flyget i tid och Nys en kvart försenad till kick off på anrika Sahara Arena, precis som han lovat. Fram till det var det Morris som värmde målvaktsvantarna. Vad gäller själva fotbollandet skötte sig Nys. Dock spelades den här matchen i huvudsak på fiendens planhalva men alltid då och då var det någon vilsen stjärnprydd röd gosse där och kollade om Tommen var vaken. Det var han. Nysä hade scoutat planen, som var hemskt liten, och helt rätt kommit fram till att det är bättre om han kastar ut bollen än om han sparkar den. Utkasten var precisa och startade många bra anfall.

Sju mot sju är naturligtvis en skymf mot Kung Fotboll men det var så hemmalaget HIFK ville ha det. Det krävde vissa omställningar i Effcee-ledet. Exempelvis så fick Tränaren räkna om ett antal gånger för 3+2+2 blir inte sju. Då måste man ändra i truppen. Eller ekvationen. Och eftersom jag hade den goda ölmagen att påpeka om ekvationsfelet började jag på bänken. Helt rätt, helt rätt. I alla fall så startade vi med uppställningen 3-2-1 för att sedan övergå i sedvanlig bordell.

Efter att ha tacklat HIFK:s bästa lirare till sjukstugan (på riktigt så trampade han olyckligt snett och fick nåt fel i korsbanden, pikaista paranemista!) började FCFC skapa fler och fler farligheter i anfallszon. Det fanns öhh öppna ytor och fria landskap, om vi säger så. Ett av dessa sylvassa attacker slutade i kedjans Fleege-Pohjola-Larsson uppvisning och fullträff, 0-1.

Christian "Teknikhörnan" Komonen hänger på. Och vinner.

HIFK:s bästa spelare var deras målvakt. Med en sämre keeper hade en handfull bollar plockats från nätmaskorna. Nu blev det endast en till. Edertjäder referent såg tydligt från avbytarbänkens mörker att det var Tränar-Beni som pangade bollen på mål och vår nya förstärkning Joonas som var på returen. 0-2 där och matchen i praktiken punkterad.

Den andra av våra nya förstärkningar, Peppe, gjorde också ett grymt bra intryck på mittfältet. Hade varit dagens snyggaste mål om den där volleyn sjunkit in…

Endast goda saker att säga om lirandet & humöret i dag. Riku oli talviajassa tai jotain mutta ehti kuitenkin pelata 12 minuuttia. Ihan Cooperin arvoinen suoritus!

Fint, gubbar!