PP35 var steget före

15.04.12 FCFC-PP35 2-3 (1-2) (träningsmatch)

Mål: Jocke Ring, Superkenny

Vi ska absolut inte hänga läpp eller hänga ut enskilda spelare. Det är ändå oerhört svårt att inte börja säsongens första sylvassa matchrapport med vår målhungrige målvakt. Att om det nu är något som vi tar med oss från söndagens träningsmatch mot PP35 till nästa säsongavslutning så är det mål-Nys boxplay. Den gode Tommen har som känt ett flygplan, rastlösa fötter och vig mun men nu vet vi att han även förfogar över ett par armar med adhd. En annan diagnos är omöjlig. Så vigulant var funktionen vid straffpunkten när mål-Nys rusade ut för att boxa i egen bur en boll som redan vinkat hejhej till hela församlingen. 

Sådant händer, om vi säger så.

Sedan så är det lät att hålla med Nys i hans recension av matchen - som vi ännu inte sett men som jag redan hör rassla i faxen - att det absolut inte var pga hans ena och enda tavla som FCFC åkte på stryk mot gubbarna i Pallo-Pojat. Om Effcee utnyttjat sina mållägen lika effektivt som motståndaren så skulle matchen ha slutat minst 5-3 till de rödsvarta.

Men det började bra. FCFC ägde första kvarten. Sjuk press och spel mot ett mål. Fast det var ganska brett mål. Hela jävla bortre kortsidan och delar av båda sidolinjerna också, för att vara exakt. Inte så många bollar på mål. Det märks att vi inte rullat boll sedan september i fjol när det gäller avslut. Underligt då att passningarna, särskilt nummer två och tre, gick fram till kaverina. 
 
Efter Jockes snygga och naturligtvis hårt inövade lobb från ca 27 meter på högerflanken som gav oss 1-0 sprack bubblan och PP kom in i matchen. Gamla goda Effceee visade upp sin fult piercade feija. Tre bra prestationer följdes av två sämre. Småningom svängde även den där ekvationen som i en Stephen King-rysare och då började också Nys svettas lite. Borttappade bollar i mittfältet och anfallet hittades snabbt i vår egen rankkialue. Till slut även i nätmaskorna.
 
Avgörande var att Pullopojat höll sig till sitt spelsystem. I FCFC klappade systemet ihop efter en bra start. Ihan niinkuin Riku totesi tauolla: Avstånden mellan egna spelare, avståndet till motståndare och avståndet mellan försvar, mittfält och anfall växte. Luckorna blev större och större. Titanic!
 
 
Capslock-Bodi är tillbaka. Satans fint. I försvaret imponerade våra resliga mittbackar Kenneth och Miki, som hade den sjukt goda smaken att lira i den klassiska FC-outfiten. Riku spelade på vänster mittält utmärkt bl.a. genom att markera och härja i sin egen ruta oavsett vad annat som pågick på planen. Andy kommer att göra några viktiga mål också den här säsongen, det såg man redan på söndagen. Vi andra får lära oss att springa rätt och tänka Nästa Snabba Steg.
 
Observera att Spelboken 2012 nu hittas på den här webbplatsen. Ett smakprov:
 
  • Övriga anmärkningsvärda förändringar är att ErektorMike, DramaturgToffe och VM-Nappe inte mera finns ibland oss. Ibland bara. Tror inte på Kekki den här säsongen heller. Men på plussidan, sori ”plussidan” finns  de nya , unga, fräscha Miki, Vide och nån som heter Vara men kallas Peppe. Som kuriosa kan nämnas att Riku tränat två timmar om dagen och att Talle fyllt femtio.
 
Nästa fittit viktiga match är på söndag 22.4 då vi möter HIFK på Sahara i det som redan döpts till El Klassikern.