Spelboken 2009

Som alla vet ska man inte ändra på en vinnande taktik eller ett vinnande lag. Faktum är att vi vann några matcher säsongen 2008. Därför ser jag på oss som ett gäng vinnare.

Samtidigt som den här pelikirjan innefattar säsongen 2009 års strategi och övrigt viktigt innefattar den även en kort, men koncis tillbakablick Inte för att det tjänar något till, utan bara för att jag vill.

För att börja bakifrån, dvs nerifrån, så kan det konstateras, som det redan tidigare konstaterats, att samtliga målvakter hade en medioker säsong. Många var missarna som kan räknas som verkliga tabbar. Varje gång satte motståndarna vårt nät tötterölle. Inte heller försvarslinjen hade sin mest lysande säsong. Oroväckande, med tanke på att vi under 2000 talet har haft ett benhårt försvar och en säker sista utpost. Paketet hajoo fullständigt av någon oförklarlig anledning Detta, trots att Oliver, de matcher han spelade var en försvarsgigant utan like i FC historien.

Mittfältet och anfallet tycker jag att kom närmast normal standard. Flera var de som framgångsrikt slet på mitten och på flankerna, med Bodi som primusmotor. Vi gjorde som bekant flera mål än vi brukar, låt vara att 11 av dom kom på två matcher, men ändå. För första gången på länge deltog även mittfältarna i målgörandet som man kan förvänta sig.
För anfallet, bl.a. för undertecknad var vårsäsongen betydligt bättre än hösten. På hösten fick vi som vanligt börja kalla in förstärkningar eftersom manfallet som vanligt var stort när ett flertal tyckte att vårsäsongen varit så lång och tung att man inte orkade satsa mera på hösten…

Vi tackar Kenneth för att han ställde upp så aktivt när det som mest behövdes och hoppas att han gör comeback i år.
Utanför planen lyckades vi faktiskt samla de flesta till en väldigt lyckad 25 års jubileumsdag. Men sen gick det brant utför på den sociala biten.. FC:s första julfest var vi tvungna att ställa in!!!! Men det är förståeligt. Onödigt att träffas och umgås i december när det inte var mer än tre månader sedan vi sett varandra senast.

Och så var det då inkommande säsong. Vi har tappat Rufus och Morris, många tunga kilo och många snabba steg… Vem som stod för vad får var och en själv avgöra. Vad som händer med Dan Vainio är som vanligt i högsta grad oklart och kommer så att förbli. Vi har alltså inte för många spelare. Därför, kära infantila analfabet: meddela på våra hemsidor vad ni gör och vad ni inte gör.

Det som vi ändrar från förra året är att i år tränar vi. Futsal på vintern och en bollträning i veckan på sommaren. Plus 12–13 matcher. Blir det för mycket fotis då? Eller för aktivt socialt umgänge? Jag tror inte att vi skulle ha fallit om vi tränat en gång i veckan förra året. Inte heller tror jag att vi stiger om vi inte tränar. Vi är just så bra som divisionen visar.
Däremot håller vi kvar det att matchpalavern hålls 15 min före match. Den som kommer försent får gå i målet och stå. Struntar man i att meddela frånvaro eller om man gör det samma dag, straffas man som vanligt med en ölkorg.
Tanken var att ordna en träningsmatch i Uppsala kommande år, men vis av aktivitetsinton till julfesten, beslöt jag att skita i det. Däremot misstänker jag att Micha gärna ser FC på sin båt i något skede. Kanske säsongavslutningen blir tre dagar lång i år…
Taktiken på planen ändrar vi inte på. Vi kommer även i år att använda oss av målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare. Jag tycker att det är bäst så.

Eftersom vi har så fina hemsidor så hoppas både jag och Tommy att även andra än vi + Simon, Chrisse och Nysä skulle delta i debatterna. Man kan t.ex. undra varför Pale tycker att han är så mycket bättre än vi andra att han inte kan skriva någo där. Eller Toffe från Sverige? Är han inte någon sorts skrivare annars också? Var är alla Jannes urbana inlägg från Järvenpää? Mikas historier från det växande Nordsjö?
Vi kommer alltså fortsättningsvis att sätta upp all viktig info på våra hemsidor. Var vänliga och kolla dom varje timme.

Personligen misstänker jag att vi inte kommer att kunna promenera igenom sjunde divisionen utan är tvungna att spela så bra vi kan med en inte tidigare skådad attityd om vi vill nå framgång. Efter några år av mindre framgång, skulle åtminstone jag igen gärna njuta av segerns söttma.

Vårt officiella mål, om det nu undgått någon, är att ta tillbaka vår plats i sjätte divisionen, där vi borde höra hemma.
Men, med risk för att bli tjatig, då krävs det ett aningen mer aktivt grepp från de passivt aktiva, än tidigare.
Tycker att flera kan ta efter Michas exempel från förra året. Efter 10–12 dagar på sjön, kom han flera gånger direkt på match. Först därefter var det dags för fru och barn Nu mena jag ju int att alla ska vara flera dagar på sjön före våra matcher…

Sist men inte minst det här med ålder och rutin. En snabb uträkning ger vid handen att vår medelålder inkommande säsong är 39. 7st av oss är över 40, medan en enda är under 30. Kan man få be om en sak? Att vi åtminstone skulle visa upp lite rutin då och då.

Näillä mennään, suomeksi myös.