Spelboken 2010

Ett av många säkra vårtecken är FC:s efterlängtade pelikirja. Så även denna vår. Bara för att lirare med litet "l" som har så svårt för tekniska attiraljer, typ telefon, internet, email än en gång blir påminda om vad det är att vara en liten del av en större helhet (jo Chrisse det var dej det menades). För att göra en lång mening längre men inte meningslös: meddela nu vittu i god tid där på nimenhuuto vad ni vill med ert fotbollsliv. Så borde man ju oxå göra som man meddelat. Det är hårda krav, men kravena höjs i takt med divisionerna.

Och vi spelar ju int mera i nån alasarja. Som vanligt köper man ju en korg öl om man fuckar upp på den här punkten. Ett rätt lindrigt straff för dom med feta plånböcker som vi har märkt.

Så till det tunna spelarmaterialet. Inte heller i år har vi blivit yngre eller flera. Det betyder som vissa förstår att ordet ENGAGEMANG skrivs med versaler även denna säsong. Taktiken är som vanligt 4-5-1...eller 3-5-2...eller 5-3-2...eller 3-1-4-1-1. Det gamla vanliga alltså. Vi kollar va som verkar funka i Sydafrika och så väljer vi det. Nu när vi ännu är obesegrade vill jag påpeka att alla behöver träna. Det betyder att man går på träning. Inget tränande + dåligt engagemang = division 7 nästa. Och tvärtom. I slutet på augusti kan det vara lite sent att vakna.

Första testet är 3.5 mot Dal som vann vår jubileumsturnering. Summa summarum: vi går ut för fullt och sen bara ökar vi. Vad gäller övriga aktiviteter och banaliteter så lär Micha ha ordnat en 8 euros Sverigeresa som inkluderar glädjeflickor i ett tält på bildäck eller hur det nu var planerat. På fcfc.fi får man lättast kontakt med Tommy om han int svarar i telefon. Med radioskugga Nysä oxå ifall det nu sku vara nån som vill ha den kontakten.

Vår framtid ter sig tämligen händelserik vilket knappast förvånar någon mera. Även ett officiellt grattis till VM (i bandy) och FM (ävenledes bandy) Nappe. Bra att nån håller FC fanan högt.

Till sist ett ord från våra sponsorer: Alla fixar sina bilar på Lucars.