Taul är en glad man

"Jag gjorde sådär som Beni säger att man ska göra, säger målskytten Taul."

SS Stanley-FCFC 3-1 (2-0)

Mål: Paul Olin

Mycket vatten ska det rinna under Långa bron, tänkte Taul som rott så länge utan åror. Bildligt talat är det en obegriplig liknelse men tanken är att den ska illustrera Talles frustration över måltorkan som drabbat särskilt honom. Faktum är nu i alla fall att den gode Taul - femtiplus i år - tryckte in FC:s tröstemål på Hertonäsgruset bara minuten innan slutvisslingen. Talle var rätt man på rätt plats, om vi säger så. Efteråt konstaterade även Christian "Boxen" Komonen att åtminstone en gubbe i det gudsförgätna laget förstått vikten av att aldrig vika sig inne i boxen.

Sedan så var Stanley bättre än FCFC.

Om vi tar det från början så gynnades Stanley av Effcees målvaktsituation. Först var Aviatorn omöjlig och sedan faxade reserven Morris in en reseanmälan. Av outgrundliga anledningar kopplades Big B:s samtal då direkt till undertöcknad. Fatta desperationen. Eller dårskapet. Älä yllytä hullua osv. Dagens faktum nummer två är ju att absolut vem som helst av oss övriga FC-jappar kunde ha stått mellan stolparna utan att räddningsprocenten ändrats nämnvärt. Dock slapp vi nu en massa ängsligt tjafsande under den från förut alltid lika kaotiska uppvärmningen om vem som ska hoppa i Nys brallor. (I själva verket ingen eftersom de är storlek M.)

Sedan så bara slank första jävla skottet in i Effcees nätmaskor. 

Undertöcknad anser sig ha stått rätt men fel kalibrerad i förhållande till de moderna spelverktygens oförutsägbara flygbanor. Alltså kom Stanley lite väl enkelt in i matchen.

Det andra målet var på det sättet mer reko att det var en klassisk kärkkäre. Iker Casillas och kanske mål-Nys hade naturligtvis "limmat" också det skottet, men i FC har vi för vana att lämna främre hörnet lite sådär på glänt, att utifall det skulle finnas nån tokig trädgårdstomte som vill försöka trycka in läderkulan där. Nå, nu fanns det en. Hur den här nissen först slank förbi tre försvarare är en större gåta än själva fullträffen.

Spelmässigt var det ju mycket jämnt. Kan till och med vara att FC hade mera boll än hemmalaget. Några riktiga farliga målchanser hade vi kanske ändå inte.

Vad sades i  pausen? Få minns. Läskigt nog måste det även den här gången ha handlat om att vinna närkamper och spela enkelt.

Andra halvleken inleddes trots klara råd och löften om bot och bättring med normal yrsel. Dock måste det erkännas att Christian "boxen" Komonens befordring till anfallsuppdrag förde med sig både piggt munhuggande, ett kosmiskt gestikulerande och faktiskt också några farligheter - i den där boxen. Avsluten sitter sedan säkert i juni.

"Nå sidu sen… alltså jag bara tryckte in den!"

En bit in i andra halvleken kom Stanley, som nog nöjde sig med att spela för tre kvarts maskin, åt att utnyttja luckorna som ett hårt jagande Effcee lämnade på mittfältet och försvaret. Det stod 3-0 efter ett klockrent powerplay-anfall där dessutom de udda studsarna gick hemmalagets väg. Efter det här fick domaren börja plocka fram vykorten i bröstfickan. Det blev några gula och till sist tvigades en Stanleyjappe av planen. Där gick startskottet för Talles ursinniga sista kvart. Han var överallt, även på avbytarbänken i orange fleece. Målet var en belöning för kämpandet. Det var lite ping pong i Stanleyboxen och var det nu så att den anfallsglada vänsterbacken tillika brorsan Nicke till slut noterades för en assist? Ass-ist. Ganska greeejt i så fall. Är rätt säker att herr ordförande pangade bollen i arslet på en motståndare, hungriga Taul var först på den bruna returen och resten är historia. Kan inte vara många femtiplussare som skåårat i Helsingforsdistriktets division 6. Grattis.

Målvaktsjobbet är inget jag rekommenderar. Men man ser saker på ett annat sätt. Vidgar vyerna så att säga. I och med Heikki och Peppe, Pepper från och med nu, har det här drönarsällskapet fått nytt spring i benen. Lägg till den pånyttfödde Bodi och gästande bandykungen Nappe och ingen människa som går utan heroin kan påstå att FCFC inte skulle kunna vinna matcher i Sexan. Janne oli muuten pirun hyvä tonight. Nästa vecka torde mål-Nys vara bäkk och det ska nog ge oss några trepoängare också. Tålamod!

Tuomari tapahtumien keskipisteessä.