Vändningen i Åggelby

Bodi är glad över det gula kortet. Domaren antecknar.

FCFC - HeKuLa 2-1 (0-1)

Mål: Bodi, Miki. Varningar: Bodi, Kenneth.

I vanlig ordning såg det knappt ut på nimenhuuto före matchen. Lika många out som in. Flygnys befann sig bland molnen så Morris blev informerad om sin målvaktstur när han anlände. Men med sex stygn i munnen gick det ju inte att kasta sig. Därför ställde Oliver upp. Och fint ställde han sig också.

Så, när matchen började hade vi ändå fullt lag. Våra orangeprydda motståndare började något darrigt och deras ytterbackar visade sig osäkra så vi fick in ett par härdeller i boxen. Då fanns det, till EuropaChrisses förtjusning, mycket gubbar i boxen. Men HeKuLa försvarade sin box med framgång så något mål blev det ju inte. Och då gick det som det brukar, spelet vände och vi blev aningen pressade, om än inte stressade. Deras mittfält beslöt sig för att testa Oliver på höjdbollarna.

Två ribbträffar på en minut blev det. Den ena från väldigt långt håll och den andra ribba ner. Efter det tog det inte länge innan vi fick se en effcee klassiker. Vår offside fälla fällde oss själva då kaptenen på kanten seglade på egna vågbrädder. Ensam igenom gjorde de mål. Punkt.

Morris har hittat bollen.

Men vi kämpade väl och hade nu också fått två bytesspelare i KrigarKen och Outpånimenhuuto-Vide som gjorde sin seriedebut, än här och än där. Ken kom in i mitten och rev och slet tillsammans med Bodi som sprang på allt och alla i vanlig ordning. 0-1 i paus men humöret var gott och alla visste var vi kunde och skulle förbättra. Till allas förtjusning dök även Micha upp med en kamera i handen.

I andra halvlek tog vi sakta men säkert kommandot. Miki flyttades till mittfältet och Kenneth ner på egen plats. Både Bodi och Miki försökte skjuta med dåligt resultat. Men som det skulle visa sig, ställde de bara in siktet. Vi hade spelet och höjde pressen men ändå ville det sig inte riktigt. Vi hade nog så svårt och komma in under huden på de orange. Eller närmare deras box om man så vill. Skottförsöken kom från långt håll. Så tog Bodi en varning för en hyfsat burdus glidtackling. I slutet tog även Kenneth en. Annars bör sägas att matchen var rätt ren och motståndarna, om inte gentlemen så i alla fall någorlunda vettiga, åtminstone om man jämför med dårarna i Stanley. Domarn var årets bästa so far.

När det var cirka tio minuter kvar fick Miki bollen vid 18 meter och hörde Bodis desperata rop. Bollen bakåt och pang på vastapallo, stenrakt upp i högra klykan. Mycket snyggare blir det inte. Bara någon minut senare befann sig Miki igen på nämnda 18 meter. Den här gången sköt han själv i vänstra burgaveln. Ännu i slutet höll de på att rinna igenom men Heikki kroppstacklade rent och modigt innanför straffområdet. Alla bollar som en målvakt bör ta tog Oliver med det lugn och självbehärskning som man har i sin debut. Skönt med målsparkar som kommer till halva plan och lite över.

Försvaret var hyfsat stabilt även om våra gamla rävar på kanterna hade det nog så svårt emellanåt med Morris två felpassningar på en minut i slutet, som grädde på kakan. Mittfältet slet bra i andra halvlek och då blev inte heller luckorna för stora. Anfallet kämpade på de få bollar som fanns och Chrisse rorde i sedvanlig ordning till det mesta däruppe mot slutet.

Taul är bekymrad - efter matchen.

Allt som allt vår stabilaste och mest gedigna insats so far, om än motståndet var aningen svagare än i de två första matcherna.

Som kuriosa kan nämnas att matchbollen var pink och att Talle i smyg måste ha svalt ett par ecstasy tabletter för mannens verbala energi tog verkligen skruv efter slutvisslingen. Till undertöcknads lättnad väntade han dock den här gången med att berömma motståndarna till efter matchen.

Nästa match är den 23 maj och precis som i alla tidigare fall, fittit viktig.

- Big B.
 

Kommentarer

Bild för Tom Nyström

Näe Benny, inte bland molnen. I Kina. Tillsammans med maol och en andra massa kineser. Ja, ja, en tränare ljuger aldrig. Sjunde målvakt skulle jag bli om jag uttalade mig ännu på fejsbuk. Tyvärr fungerar inte fb i Tjina, men är ganska nära målet nu (inte då vårt mål alltså). Morris, Tommy, Olauf, så just nu är jag väl fyra. Kanske jag ännu missar följande match och blir femma? 

Grattis i alla fall till segern boys. Ni kan trösta er med att effces hemsidor inte är censurerade i Kina, men vi ska se vad som händer om jag skriver mao tillräckligt många gånger.

Maomaomaomaomaomakmahmaumaymaimatmatmst...Nää, fungerar icke.